Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
09 Mayıs 2024
Haber
Anket
Pazar Arayışı Hızlandı İşadamları Yüzen Fuarla Mısır`a Çıkarma Yaptı
Türk müteşebbisler, son yılların gözde ülkesi Mısır`a bu kez `yüzen fuar` Bluexpo ile denizden çıkarma yaptı. İskenderiye Limanı`na demir atan fuar gemilerinde 110 Türk şirketinin standı bulunuyor. Ankara ve Samsun isimli iki gemide gerçekleştirilen fuarı ilk gün 5 binden fazla ziyaretçi gezdi.

Fuar gemileri Mısır`dan sonra Libya, Tunus ve Cezayir`e de uğrayacak. Bluexpo ile Dış Ticaret Müsteşarlığı`nın `İhracat Stratejik Planı` çerçevesinde Kuzey Afrika ülkeleriyle ticaretin geliştirilmesi hedefleniyor. Fuarda ahşaptan makine aksamlarına, iş makinelerinden elektrik malzemelerine kadar pek çok alanda faaliyet gösteren Türk firmalarının stantları yer alıyor. Bluexpo gemilerindeki sergi alanı yaklaşık 5 bin metrekare. Bluexpo fuarları, geçen yıl tek gemiyle Karadeniz`e kıyısı olan Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Rusya ve Gürcistan limanlarına demir atmıştı. Bluexpo projesinin mimarı ADG Fuarcılık Genel Müdürü Hakan Adıgüzel, 80 yıllık bir gecikmeyle de olsa Atatürk`ün projesini gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtiyor. 1926 yılında genç Türkiye Cumhuriyeti`ni tanıtmak için Atatürk`ün bizzat hazırladığı bir geminin Avrupa`daki 16 limanı gezdiğini dile getiren Adıgüzel, bu şekilde çağdaş Türkiye imajının Avrupalılara tanıtıldığını ifade ediyor. Kendilerinin de yarım kalan bu mirası devralarak modern fuarcılık alanında bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Adıgüzel, Kuzey Afrika`dan sonra Körfez ülkelerine de açılacaklarını aktarıyor.

Projenin Türkiye`nin gelişen ufkunu göstermesi açısından önemli bir kriter olduğunu belirten Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Doğan ise bu tür organizasyonlarla dünyada baş gösteren krizi daha ucuz ve kolay atlatacaklarının altını çiziyor. Fuarın böyle bir döneme denk gelmesinin de büyük bir rastlantı olduğunu vurgulayan Doğan, Türkiye`nin bu küresel krizden en az hasarla çıkacağını kaydediyor. Krizin gelişmiş ülkeleri daha fazla etkilediği halde neden gelişmekte olan ülkelerde fazla hissedilmediğiyle ilgili soruya da, `Gelişmiş ülkelerde pazarlar artık oturmuş ve esnekliğini yitirmiştir. Gelişmekte olan ülkeler ise hem daha fazla esnek hem de sürekli maruz kaldıkları krizlerden dolayı bu sorunları atlatma refleksleri daha gelişmiştir.` cevabını veriyor. Türkiye-Mısır ticaret hacmi yılın ilk altı ayında yaklaşık 1,5 milyar dolara ulaştı. Mısır`daki Türk yatırımlarının büyüklüğü ise 800 milyon dolar civarında.

Kaynak: ZAMAN
Eklenme tarihi: 17.10.2008




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SERMAR Denizcilik
 ALAPINAR Su Ürünl..
 NİSA Denizcilik
 ARAS Gemi Kurtarm..
 KANLAR Denizcilik
 MY SHIP Group S.A..
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 NES TEKNOLOJİ
 RİMİT Denizcilik
 OSMAN VE YAŞAR EK..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim